ایده هایی برای طراحی اتاق نوزادان ۱ تا ۲ سالگی
طراحی اتاق نوزادان یک سالگی
دومین سال زندگی کودک مرحلهای است که در آن بزرگترین تغییرات رخ می دهد. در ۱۶ ماهگی بیشتر بچه ها می توانند بایستند و راه بروند. هم اکنون آنها می توانند محیطشان را به طور مستقل کشف کنند و البته در این راه با موانع زیادی روبرو هستند. کودک سعی میکند بدون کمک دیگران لباس بپوشد و هر شی روبرویش را مشتاقانه تجربه کند.
علاوه بر آن والدین باید مرتب خانه و به خصوص اتاق کودک را تحت نظر داشته باشند تا هر شی را که کودک فکر میکند خوردنی است را از سر راهش بردارند. هر وسیله ای که سر راه حرکات بدون کنترل کودک قرار دارد نیز باید جابهجا شود. هر شی شکستنی ارزشمند نیز باید فوری در جای آن قرار گیرد. گاهی اوقات ساده ترین راه بسته بندی آنهاست تا زمانی که این مرحله به پایان برسد.
در این سن بچه ها زیاد صحبت نمیکنند اما آنچه بقیه میگویند را متوجه میشوند، حتی اگر کلمات خاصی را نفهمند. همچنین آنها میتوانند لحن صحبت کردن افراد را نیز متوجه شوند، در ۱۲ ماهگی می توانند احساساتی مانند حسادت، ترس، عصبانیت، طرد شدن و مواردی را از این دست تشخیص دهند، برای والدین این بدین معناست که ارتباط آنها با کودکانشان پیچیدهتر میشود.
بچه های نوپا هر چیزی که سر راهشان باشد را لمس میکنند، آن را به زمین می اندازند، در دهان فرو می برند و می جوند. از سویی دیگر آنها در این سن خودشان را بیشتر و بیشتر سرگرم میکنند، یعنی که والدین دیگر مجبور نیستند مرتب آنها را سرگرم کنند و اگر خوش شانس باشند زمانی که سر نوزادشان را برای دومین بار به جایی خورد فهمید که نمیتواند از آنجا عبور کند.
از آنجایی که بیشتر وقت روز را برای کشیدن خودش به سمت نزدیکترین تکیه گاه صرف می کند، والدین باید روی وسایل سنگین صاف و باثبات تمرکز کنند، هر شی بی ثبات و هرگونه سیم، نخ یا سیم تلفن میتواند خطرناک باشد، باید سیمها و کابلها را در جعبه های خاص و مخفی کرده و از وسایل الکتریکی بدون سیم استفاده کرد.
بین ۱۴ و ۱۸ ماهگی هنرمندی کوچک در وجود کودک به دنیا می آید. اکنون دیگر دیوار، کمد یا سطح دیگری وجود ندارد که از دست انگیزه های خلاقانه کوچولوی خانه در امان باشد.
در این سن بسیاری از کودکان توجه زیادی به پاره کردن کاغذ دیواری دارند. بنابراین اگر دیوارهای اتاق کودک با کاغذ دیواری پوشیده شده، بهتر است تختخوابش با فاصله از دیوار قرار بگیرد.
کودکان تنوع رنگ ها را دوست دارند، بهتر است اتاق کودک را با ترکیبی از رنگهای شاد مانند زرد، قرمز، سبز یا آبی رنگ آمیزی کرد. این ترکیب بسیار جذاب تر از سفید، سیاه و خاکستری است.
طراحی اتاق نوزادان دو سالگی
در حدود دو سالگی دوره فعالیت های فیزیکی گسترده شروع میشود، در این دوره کودک تلاش میکند که از هر چیزی بالا برود. اکنون کودک از هر نوع بازی به این شکل لذت می برد، اما متاسفانه این انگیزه ی قوی بدون خطر نیز نمیباشد. بهتر است در این مدت به دقت کودک را تحت نظر داشت و مکانی برای بازی او ایجاد کرد، برای مثال اتاق نشیمن یا آشپزخانه که بیشتر قابل دید باشد.
در این سن بیشتر کودکان می توانند به نسبت خوب صحبت کنند، اگرچه هنوز اشتباهات زیادی دارند. اکنون دوست دارند یک نفر برای آنها قصه بگوید یا با آنها شعر بخواند. اگر کتابهای عکس دار در یک جعبه اسباب بازی یا یک قفسه در دسترس او قرار گیرد، شنونده ی کوچک می تواند کتابش را انتخاب کند، پس باید آماده بود زیرا یک داستان را باید چندین بار برای او خواند.
یک وسیله ای که پیش از این برای او مهم نبوده و اکنون مورد علاقه اوست، صندلی راحتی است کودک نوپا دوست دارد از آن بالا رود، بپرد و پایین بیاید و گاهی تنها روی آن بنشیند. خوب خودت
در مجموع کودک دوساله شروع به صحبت کرده و هرچه پیرامونش اتفاق میافتد را با کنجکاوی دنبال میکند، فعالیتهایش دیگر محدود به اتاقش نیست، اکنون به تدریج تمام فضاهای خانه را کشف میکند. باید اطمینان حاصل کرد شی سنگینی سر راهش نیست تا بیفتد و به او آسیب برساند، همچنین باید محل مناسبی برای بازی او با نشیمنگاه مناسب و راحت فراهم کرد، علاوه بر آن او به مکانی احتیاج دارد که آرام باشد و بتواند استراحت کند.
اگر در خانه آپارتمان پله وجود دارد، لازم است در بالا و پایین آن مانع کوچکی نصب شود تا کودک را از هر نوع تلاش برای ماجراجویی حفظ کند. البته اسباب بازی کودک باید در مکانی قرار گیرد که به آسانی برایش قابل دسترس باشد.
اکنون باید به کودکان آموخت که قسمتهای مختلف خانه کاربردهای متفاوتی دارند، در ابتدا آنها به تمام خانه باد دید زمین بازی ای بزرگ نگاه می کنند، اما با گذشت زمان یاد میگیرند که اتاقشان به طور خاص مکانی برای خواب و بازی است.
البته کودک نوپا میتواند در اتاق نشیمن و غذاخوری نیز بازی کند به خصوص وقتی والدین در آن نزدیکی باشند، اما آشپزخانه و حمام مناسب بازی نیستند، در دو سالگی کودک این مفاهیم را درک میکند.
با این وجود نباید همیشه کودک را برای بازی به اتاقش فرستاد، آنها دوست دارند با والدین و محیط پیرامون در تماس باشند. برای شروع کافی است برای او مشخص کرد که در زمان آماده کردن ناهار او نمیتواند در آشپزخانه فوتبال بازی کند.
منبع: کتاب ایده های خلاقانه در طراحی اتاق کودکان و نوجوانان
💡با ویژگی های کودک در دوران نونهالی آشنا شویم
💡با مفهوم هنر و اهمیت آن در کودکان آشنا شوید
💡علل گریه نوزادان و راه های موثر متوقف کردن گریه
💡همچنین شما میتوانید از ویدئو های آپارات خوب خودت دیدن فرمایید و مطالب مرتبط مورد نیاز خود را در آن بیابید .